Baleadenn divyezhek er Prajou (Gwimaeg)

Sortie 6e bilingue au Prajou (Guimaëc)

Le lundi 3 avril 2023 au matin, a eu lieu la traditionnelle sortie annuelle écoles-collège pour les bilingues.

Ce sont les 6e de Tanguy Prigent et les CM1 et CM2 de Jules Ferry et du Poan Benn qui se sont retrouvé afin de visiter le musée des vieux outils de Guimaëc « Ar Vagajenn » ainsi que la vallée de Trobodec.

Ils ont été guidé par les bénévoles du musée : Jean-Charles Cabon et Robert Jaouen leurs ont expliqué comment vivaient les habitants du Trégor rural d’autrefois grâce à la collection d’objets, d’outils et de vêtements recueillis et exposés précieusement par l’association. Tandis que Bernard Cabon leur à fait découvrir la vallée de Trobodec, son moulin mais également son rôle important en tant que passage pour la Résistance en direction des côtes anglaises durant la douloureuse période de l’Occupation.

Et tout ceci en breton, mar plij !

D’al lun 3 a viz ebrel 2023 diouzh mintin ez eus bet deus un hanter-devezh pourmenadenn gant skolioù ha skolaj Montroulez ha Sant-Martin.

Ar re 6vet Tanguy Prigent ha reoù CM1 ha CM2 Jules Ferry hag ar Poan Benn a zo en em adkavet a-benn gweladenniñ mirdi an ostilhoù kozh en Gwimaeg, anvet ivez Ar Vagajenn. Bet int bet da welet sann Trobodeg war ar memes tro.

Ar Wimaekiz eo o deus espliket dezho penaos e oa an traoù war ar maez en bro Dreger gwechall. Jean-Charles Cabon ha Robert Jaouen o deus kemeret harp war an destumad objedoù a vil-vern, an ostilhoù hag an dilhadoù bet destumet ha kempenet gant ar gevredigezh. E-keit-se, ha gant ur strollad all, en deus Bernard Cabon diskouezet melin Trobodeg med ivez rol pouezus ar sann hag an draezhenn a-benn lakaat ar rezistanted da dremen mor Breizh davet Bro Saoz pa oa dalc’het ar vro gant an Alamanted ‘pad an Okupasion.

Ha pep tra e brezhoneg c’hwek, mar plij !

Documents à télécharger