Breton

Bernard Cabon invité des 3e bilingues au sujet de l’Amoco Cadiz

Goude bezañ studiet peñse an Amoco, e prosez hag an efedoù deus bet tout-se e Breizh hag er bed, ar reoù 3de o deus degemeret d’ar yaou 4 a viz ebrel 2024 Bernard Cabon, kelenner Istor-Douaroniezh en retred ha bet maer Gwimaeg e-pad an darvoudoù-se. Ar maer-kozh ‘doa heuliet an afer betek penn kar (...)

Du breton sur les ondes

Ar re 5vet ha 6vet divyezhek o deus degemeret Maëlys Poublanc, animatourez ha kazetennerez e Arvorig fm, d’ar gwener 23 a viz c’hwevrer 2024. Profitet o deus eus webradio ar skolaj evit kontañ un istor faltaziek d’ober aon e liamm gant mojennoù ar marv e Breizh, bet studiet en-raok e-pad ar (...)

Maenritaj : le nouveau film des élèves bilingues

D’ar yaou 22 a viz c’hwevrer, o deus ar re 3de ha 5vet filmet ha c’hoariet evit ar film savet ganto : Maenritaj, war tem an « treuzkas » kinniget gant ar c’hoñkour Filmoù-chakod. An trede film berr eo a vez savet gant skolajidi Tanguy Prigent. Sikouret int bet gant Louis Roualec—Quéré hag a labour e (...)

Filière bilingue : visite du lycée Tristan Corbière

D’ar gwener 15 a viz Kerzu 2023 eo aet ar re 3de skolajoù St-Martin, Kastell ha Lanneur da weladenniñ al lise hag e hentenn divyezhek. Deus ar mintin eo bet espliket dezho mont en-dro al lise ha penaos chose e hent gant Fabris Kadou ha Fañch Oger, kelennerien eno. Goude-se eo bet heñchet ar re (...)

Au cas où l’Ankou

E brezhoneg O berraat emañ an devezhioù hag o tostaat emaomp eus miz Kerdu, Gouel ar re Varv ha Kala-Goañv a zo tremenet hag an enkrez a sav e Montroulez. D’ar yaou 9 a viz du 2023, o deus bet skolajidi divyezhek Tanguy Prigent afer da gaout gant an Ankou. Ur falc’hadenn gentañ d’ar mintin Da (...)

Résultats des Filmoù Chakod 2023

Les élèves de 6e qui ont participé aux Filmoù Chakod, un concours de films courts en breton. Ils n’ont pas eu l’honneur d’accéder au podium des courts métrages primés. Ce n’est que partie remise et il ne fait pas de doute qu’à force de persévérance ils obtiendront un prix. Vous pouvez retrouver les (...)

Baie des livres - Les 5e rencontrent l’écrivain Paskal Hervio

Evit 12vet abadenn festival lennegezh ar re yaouank, Bae al Levrioù, ar re 5vet divyezhek o deus kejet gant Paskal Hervio. Eskemmet o deus diwar-benn e levr Pennogio hag a zo un istor adaptet diwar hini milbrudet an italian Carlo Collodi : Pinocchio. An istor amañ a c’hoarvezh en Afrika ha meskañ (...)

Sortie 6e bilingue au Prajou (Guimaëc)

Le lundi 3 avril 2023 au matin, a eu lieu la traditionnelle sortie annuelle écoles-collège pour les bilingues. Ce sont les 6e de Tanguy Prigent et les CM1 et CM2 de Jules Ferry et du Poan Benn qui se sont retrouvé afin de visiter le musée des vieux outils de Guimaëc « Ar Vagajenn » ainsi que la (...)

Filmou Chakod

Ur film berr nevez e brezhoneg Ar re 6vet2 divyezhek o deus savet ur film berr anvet Kidnapping Nedeleg. Filmet eo bet an traoù d’ar lun 6 a viz meurzh d’ar mintin. Filmet int bet gant daou realizatourien yaouank (Boun Maguer ha Louis Roualec—Quéré) hag a oa bet o filmañ dija skolajidi 5vet ha 4re (...)

Rencontre avec Loeiza An Duigou

Vendredi 25 novembre, dans le cadre du Salon du Livre Jeunesse La Baie des Livres, le collège a eu le plaisir et l’honneur de recevoir Loeiza An Duigou, l’auteure du livre Rampo que les élèves bilingues ont étudié en classe.